Accare Intermezzo

24 - 32 uur per week

Sociotherapeut nacht Intensieve Zorg

‘Goedemorgen!’, roept je collega die jou komt aflossen en begint aan de vroege dienst. De klok slaat bijna 7.30 uur, dat betekent dat jouw nachtdienst er weer bijna op zit. Voordat je met je collega de overdracht doet naar je ochtendcollega’s, blik je samen nog even terug op afgelopen nacht. Het was relatief druk, maar jullie waren absoluut in control. De crisistelefoontjes – van een collega-instelling en een huisartsenpost – vroegen veel zorgvuldigheid. Maar gelukkig weten jullie hoe de lijntjes lopen binnen en buiten Accare. Een aantal jongeren was vannacht wat onrustig, maar gelukkig hebben jullie ze kunnen helpen, waarna de verdere nacht rustig verliep. Jij bent inmiddels helemaal gewend aan het draaien van nachtdiensten. Met een verse kop koffie praat je je collega’s bij over de nacht en stapt dan je auto in. De zon komt al op, maar jij duikt thuis zo eerst met een voldaan gevoel je bed in.

We zullen ons eerst even voorstellen: Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 25 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. We vinden dat ieder kind het recht heeft om mee te doen. Elk kind en elk gezin kan bij ons terecht, ook met complexe zorgvragen. Complexe problemen los je nooit alleen op, daarom werken we samen met anderen. We vinden ook dat ieder kind recht heeft op de best bewezen zorg. We ontwikkelen voortdurend door praktijk aan wetenschap te koppelen, en te investeren in onderzoek, innovatie en opleiding.

Bij Accare in Smilde bieden we intensieve zorg. Kinderen en jongeren met psychische problemen kunnen er terecht als lichtere zorg niet genoeg helpt. Soms is korte, maar wel intensieve zorg beter dan af en toe een afspraak op de polikliniek. Opname in onze intensieve zorg kliniek kan dan helpend zijn. De kliniek in Smilde kent drie afdelingen; een crisisafdeling, een behandelafdeling voor adolescenten en de behandelafdeling voor gezinnen, KINGS.

Over de functie

De kliniek bestaat uit de crisisafdeling Intermezzo en de behandelafdelingen Adolescenten en Kings. Het merendeel van je contract werk je in de nacht op Intermezzo. Intermezzo kent een open en een gesloten setting, met in totaal negen bedden voor jongeren met psychiatrische problematiek die een korte crisisopname nodig hebben. Vaak zijn de jongeren er een week en het merendeel komt slechts eenmalig. Je komt in een zeer ervaren team terecht waarin je je snel thuis voelt en weet dat je er nooit alleen voor staat. Wat ga je doen:

  • Je wordt één of meerdere blokken per maand ingeroosterd in de nacht. Hoewel de meeste jongeren ’s nachts slapen, zullen ze je soms nodig hebben.
  • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden en zorgvuldig afhandelen van crisistelefoontjes.
  • Je zorgt voor een goede overdracht van de late dienst naar de ochtenddienst.
  • Je werkt diverse administraties bij, bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de werkvoorraad medicatie en doet bestellingen hiervoor.
  • Het komt soms voor dat er ‘s nachts een opname plaatsvindt. Crisis ontstaat immers niet alleen overdag. Samen met de dienstdoende regiebehandelaar of psychiater doe je dan het gesprek en zorg je ervoor dat de jongere zo snel mogelijk rustig kan gaan slapen.
  • Je bent voor een klein deel van je contract onderdeel van de interne flexibele schil en werkt dan overdag op Intermezzo, Adolescenten of Kings.

Wie zoeken wij?

Om ons team voor de nachtdiensten verder te versterken zijn wij op zoek naar een sociotherapeut. Jij kiest bewust voor werken met jongeren met psychiatrische problematiek en hebt affiniteit met het werken op een crisisafdeling. Als sociotherapeut:

  • Draai je nachtdiensten op de afdeling Intermezzo.
  • Draai je dagdiensten op Intermezzo, Adolescenten of Kings.
  • Ben je onderdeel van een multidisciplinair team en van de 24-uurszorg.
  • Ben je gedurende de nacht samen met een andere collega samen wakker.
  • Heb je een flexibele en afwisselende functie voor gemiddeld 24-32 uur per week, waarvan je ongeveer de helft van je contract in de nacht werkt. We roosteren de nachten in blokjes (rekening houdend met de voorkeuren) van maximaal vier of vijf nachten.

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een sociotherapeut die qua affiniteit met de doelgroep, karakter en motivatie perfect bij ons past. Daarnaast ben jij:

  • Hbo-opgeleid in een relevant sociaal agogische opleidingsrichting waarmee SKJ registratie mogelijk is of verpleegkunde met een BIG-registratie.
  • Flexibel inzetbaar en iemand die goed met onverwachte situaties kan omgaan
  • Een stevige persoonlijkheid: en ben je in staat om het overzicht te behouden in een crisissituatie
  • Iemand die het beste uit zichzelf wil halen.
  • Iemand met veel humor.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe sociotherapeut kunnen zijn.

Dit krijg je van ons

  • Voor de nachtdiensten word je ingeschaald volgens FWG-functiegroep 55 van de CAO-GGZ (tussen de €2.866,- en €4.468,- o.b.v. 36 uur per week).
  • Voor de flex-diensten word je ingeschaald volgens FWG-functiegroep 50 van de CAO-ggz (een salaris van €2.737,- tot € 4.263,- o.b.v. 36 uur per week);
  • Voldoe je aan de gevraagde opleiding en registraties? Dan krijg je direct een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een eindejaarsuitkering;
  • Per kalenderjaar 23 verlofdagen en 5 verlofdagen in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week);
  • Aandacht voor balans en vitaliteit. We hebben bijvoorbeeld een fietsplan, bedrijfsfitness en een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36 uur) dat kan worden ingezet voor een opleiding, verlof of extra salaris.

Solliciteren

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij Accare? Solliciteer dan bij ons als sociotherapeut via onderstaande button. Na je sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Annemiek Jansen of  Iris Luiting, beide meewerkend team coördinator  via a.jansen@accare.nl of i.luiting@accare.nl.

Vacature delen via:

Referentienummer:

353549954

Regio:

  • Drenthe

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Nacht

Locatie:

Smilde

Contactpersonen:

Iris Luiting

Bedrijfspagina:

http://www.accare.nl

Kantooradres:

Fazantenlaan 1 9422 EZ Smilde