Accare Groningen-Oost FACT

Uren in overleg

Gz-psycholoog / orthopedagoog-generalist FACT-Jeugdteam

Over de functie

Als regiebehandelaar ben jij verantwoordelijk voor de behandeling van gezinnen met kinderen en jongeren die meerdere, complexe problemen hebben en veelal moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. De behandeling is oplossings- en systeemgericht. Met ieder gezinslid worden wensen en doelen besproken waaraan wordt gewerkt en samen met het gezin zoek je naar de beste aanpak. Je werkt vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en gelooft in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Complexe situaties ga je niet uit de weg. Jij bent de begeleider van het veranderingsproces binnen het gezin.

De kinderen en jongeren en hun gezinnen die zich wenden tot dit FACT-Jeugdteam ondervinden problemen op meerdere leefgebieden (wonen, werk, school, (samen)leven, financiën en psychiatrische problematiek). Zij lopen ernstig vast in hun ontwikkeling en komen er met de reguliere hulpverlening niet goed uit. Er kan sprake zijn van een psychisch probleem, gedragsproblemen, verstandelijke beperking, verslaving en/of gezinsproblematiek. Samen met ouders en de jeugdige doen we wat nodig is om ontwikkeling weer op gang te brengen. 

Je geeft vorm aan het diagnostiek-, en behandelplan en voert onderdelen daarvan uit. Ook al ben je veel op pad en bij gezinnen thuis en werk je vanwege het ambulante karakter solistisch, je maakt duidelijk deel uit van een hecht en multidisciplinair team. Met dit team start je elke dag samen op door je casuïstiek te bespreken, waarna interventies direct kunnen worden ingezet. Je geeft uitvoering aan de deelbehandeling binnen het behandelplan, je voert regie over het gehele zorgproces en werkt nauw samen met de overige behandelaren binnen het team en andere betrokkenen in het netwerk rond de jongere. Je levert een bijdrage aan deskundigheidsbevordering, zowel binnen de organisatie als daar buiten.

Binnen het FACT-Jeugdteam Drenthe werken we samen met Ambiq, Cosis, GGZ Drenthe, VNN en Yorneo. Het FACT Jeugdteam komt in beeld als andere hulp niet genoeg helpt. Benieuwd naar de praktijk? Werken voor FACT Jeugd - YouTube.

Het is ook mogelijk om voor de invulling een combinatie te maken met teams van de polikliniek in Emmen.

Wie ben jij?

  • Je vindt het een uitdaging om het contact aan te gaan met deze complexe doelgroep en werkt hierin nauw met je collega’s samen.
  • Je hebt affiniteit met complexe (gezins)systemen en sociale psychiatrie en hebt kennis van de veel voorkomende psychiatrische klachten zoals ADHD, autisme, trauma, angst en stemmingsklachten.
  • Je houdt ervan om op pad te zijn en bent daarom ook in het bezit van rijbewijs en auto.
  • Vanzelfsprekend ben je een BIG- en AGB-geregistreerd gz-psycholoog / orthopedagoog-generalist.

Dit krijg je van ons

  • Als je werkt bij één van de samenwerkende organisaties blijft je dienstverband van kracht vanuit betreffende organisatie. Professionals vanuit extern komen in dienst van één van de moederorganisaties en worden ingeschaald conform cao van desbetreffende organisatie. Mocht je nog niet bij één van de moederorganisaties in dienst zijn dan kijken we samen naar wat het meest passend is.
  • Direct een contract voor onbepaalde tijd.
  • Naast goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden bieden wij bieden een inspirerende en academische werkomgeving met veel specialistische kennis, aandacht voor opleiding en onderzoek en mogelijk tot nascholing en verdieping.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Solliciteren

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij aan de slag bij het FACT-Jeugdteam? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons. Dit kan via onderstaande button, dus het is snel voor elkaar. Als je voldoet aan het profiel, nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een kennismaking. Een meeloopmoment is ook onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Tjakien Fokkes, Manager Algemene Zaken FACT Groningen en Drenthe, via 06-86839774.

Vacature delen via:

Referentienummer:

174272897

Regio:

  • Drenthe

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Locatie:

Emmen

Contactpersonen:

Bedrijfspagina:

http://www.accare.nl

Kantooradres:

Groningerstraat 352 9402 LT Assen